top of page
  • Foto del escritorLOCAL29 - TAITANERS

Serra Calderona 6 Pics: l'Àguila, la Mola, la Furiona, el Xocainet, la Redona i el Rodeno de la Creu

Actualizado: 16 mar 2019


Esta és una del centenar de rutes que existeix en la Serra Calderona. Ací es mostra la ruta que corona 6 pics, dels quals tres són prou significatius, com són La Mola de Segart, el Xocainet i la Redona.


Eixim des de l'aparcament del Convent del Sant Espirit, on visitem la Font de Beat Nicolàs Factor. Tornem a agarrar de nou la pista i eixim de seguida d'ella i ens desviarem a mà dreta per a agarrar el GR-10. Visitem el primer dels pics, el Pic de l'Àguila amb els seus 458 msnm, on podem vore gran part de la costa de Valènci i la Mola de Segart.


Pic de l'Àguila

Tornem a baixar per el sender d'accés al pic i continuem per la pista i agarrem el camí de la Mola de Segart, vorejant-la per a pujar per un sender prou empinat i arribar dalt de la Mola. La Mola es un dels cims mes representatius de la Serra Calderona amb les seues 565 msnm. Tornem a baixar pel mateix lloc de pujada, i continuem per la pista fins arribar al desviamnt cap a al Furiona, ja en el PRV 318.


La Mola de Segart

Una vegada en el desviament pujem cap a a la Furiona, que te una altura de 405 msnm, i es baixa pel mateix lloc de pujada. Anem cap el tercer pic, el Xocainet amb els seues 434 msnm. Pujem per un desviament que hi ha en la pista peró que en esta ocasió no es baixara pel mateix lloc de pujada. La baixada des del pic té molts trams amb molta inclinació i prou pedra que amb atenció es fa bé.


El Xocainet

Continuem cap el quart pic, La Redona amb les seues 429 msnm. Des d'este punt, es pot observar tots el pics que hem fet. Inclós el que ens falta per fer, el del Rodeno de la Creu, i el Garbí. Tornem a baixar per on hem pujat per a buscar el quint i ultim pic, passant per la Casa del Drac, pel Barranc del Xocainet i arribant al desviamnet cap el Rodeno de la Creu, amb els seus 332 msnm. Pujem i baixem pel mateix sender i es desviem per un bancal de taronjers fins agarrar una senda que en es porta al aparcament del Sant Esperit.


La Redona
102 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page