top of page
  • Foto del escritorLOCAL29 - TAITANERS

Barranco Moreno

Actualizado: 10 jun 2019


Ruta circular pel Barranco Moreno, que recorrerem quasi íntegrament on destaquen les grans masses forestals de pi blanc i pinastre. Passem per un mar de pedra, una gran llosa incrustada en terra, llavada i erosionada pel pas de l'aigua, caminarem per senders que ens porten a corrals o refugis de pastors i abrics amb pintures rupestres.


Vista del Barranco Moreno i la Mola de Cortés

Comecem agarrant el PR-CV 173 que ens porta a unes vistes, on podem apreciar en el més alt, un precios mar verd on les ones són les llomes de la muntanya. Passem pel mig de la Mola de Cortés i el Pic del Buitre, i breument començarem a baixar per la senda arribant a un encreuamnet que ens porta a la"Casa Cova La Joaquina", per a pasar després per el "Abrigo del Charco de Madera". Creuem un mar de pedres, lloses incrustades en el terra, llavades i erosionades pel pas de l'aigua. La força de l'aigua per esta part del barranc, fa que les parets de la muntanya s'erosione i es puguen vore les marques produïdes en tot el barranc.


Casa cova la Joaquina

Tornem fins al encreuament anterior i creuem el barranc, desviant-nos per a passar a vore el "Abrigo de la Balsa de Calicanto". Podem vore en ella mostres de pintures rupestres, ben conservades.



Algunes de les pintures rupestres que podem trobar en l'abric de la Balsa de Calicanto

Tornen un poc arrere i continuem pel Barranc Moreno, seguint les marques blanc i grogues del sender PR-CV 173, per el mar de pedres erosionades, on ens desviarem i agarrem la senda de pujada que ens torna fins el punt de partida.


Altra casa cova dins del Barranco Moreno

Per dins del Barranco Moreno

Dir que en époques de pluja, intentar no fer esta ruta, ja que es podem trobar en alguna sorpresa banyada.


Si voleu vore la ruta al Wikiloc, cliqueu ací: Barranco Moreno

36 visualizaciones0 comentarios
bottom of page