top of page
  • Foto del escritorLOCAL29 - TAITANERS

Serra Calderona: Estivella - El Garbí - Castell de Beselga

Actualizado: 31 mar 2019


Ens desplacem fins la població d'Estivella per a fer una del centanar de rutes que te la serra Calderona. Pujem al Garbí pel barranc de Pujol, i després baixar pel cami de la font de Barraix a Beselga i visitar el Castell de Beselga.

Eixim des d'Estivella per l'anvinguda Beselga, on creuem per baix de les vies del tren per agarrar la CV-3342, on esta vegada creuem l'Autovia Mudèjar i trenquem cap a l'esquerra on, a uns 700 metres de l'inici, anem cap a l'esquerra pujant per una senda on es porta a la Creu dels Caputxins. Baixem la senda en precaució, ja que te un desnivell un poc pronunciat i continuem pel camí que ens porta primer per cases de camp i després per bancals de tarongers, a passar per un aljub fins arribar a la senda P CV-369, que ens porta vorejant el barranc de Pujol novament a la CV-3342, que deixarem de seguida per agarrar el sender SLV 24 que ens porta a l'ermita de la Santa Creu del Garbí i mirador del Garbí. La pujada per la senda P CV-369 te trams on tindrem que anar en precaució, ja que hi ha molta pedra solta i algo de pendent.


Ermita de la Santa Creu del Garbí

Una vegada en l'ermita de la Santa Creu del Garbí i mirador podem disfrutar de les vistes, on podem vore el golf de València, la Mola de Segart i per l'altra banda la serra d'Espadà. Continuem per la senda fins arribar al Llosar del Garbí. Impresionants vistes on podem vore la quantitat de formes rocoses divereses que té este lloc.



Vistes des de la Llosa del Garbí

Continuem fins arribar al parking del mirador i arribem per carretera asfaltada fins el panell informatiu de senders on tornem a agarrar el sender PR CV-369 direcció la font de Barraix fins el camí que ens porta a Beselga. Per esta senda tenim que tindre precaució, ja que el final de la senda es prou perillosa pel seu desnivell prou marcat.

Una vegada en Beselga passem per davant de l'ermita de Sant Roc i anem a visitar el Castell de Beselga, que va ser restaurat l'any 2011. Podem entrar dins la torre on podem vore la Sala de Vigilància, i la Sala Defensiva, inclós baixar baix, cosa que obviem per no tindre llum, ja que segut saquejada.



Castell de Beselga i la seua torre

Continuarem pel camí Guixera fins arribar a una pista que creua la serra mijant un xicotet túnel que ens porta de nou a Estivella.


Per vore la ruta al Wikiloc, cliqueu ací Serra Calderona: Estivella - El Garbí - Castell de Beselga

88 visualizaciones0 comentarios
bottom of page