top of page
  • Foto del escritorLOCAL29 - TAITANERS

Serra del Benicadell (solana) - Castellet de Gaianes

Actualizado: 10 mar 2019


Ruta que ens porta per la solana del Benicadell i que comença des de Beniarrés pel camí del Barranc del Port. Aproximadament a un quilòmetre del punt de partida, ens trobem a la dreta amb un camí que ascendix cap al Barranc de l'Aigua. Camí que comença amb una pujada suau, però que a poc a poc es va notant un desnivell acusat, on haurem de parar en alguns trams per a agarrar aire.

Des d'esta pujada podem apreciar bona part de la solana del Benicadell. Una vegada s'acaba el camí, continuem per la senda que ens porta als Penitents (Tossal Blanc i Tossal Negre). Entre els dos tossals hi ha una senda a la dreta que puja a un mirador on poder observar gran part de la Vall de Perputxent. El mirador està situat prop de una caseta on pujaba la gent a fer penitencia. D'ací el malnom dels tossals.

Continuem fins arribar a la senda que puja a la cava i cim del Benicadell, con tinuem direcció al poblat iber del Cercat. Poblat del qual no hi ha informació sobre ell. Baixem per un xicotet barranc fins arribar al Castellet de Gaianes. Un motiu de la seua construcció va ser la vigilància de la pròxima conca del riu Serpis, que comunica la comarca d'El Comtat amb la de la Safor. Les restes ceràmiques trobades al lloc, donen al castell una cronologia cristiana d'entre els segles XIII i XIV. Essencialment, es creu que el castell va ser un punt de suport, durant un curt període, del poder senyorial d'un xicotet assentament proper.

Seguim pel camí fins trovar-nos amb el Corral Blanc o de Veneno i la seua cisterna on el corral s'abastía d'aigua, Està rehabilitada i es un bon paratge per a descansar.

Des de’l corral descendim fins al cami/carrer Calvari de Gaianes, on creuem el poble per agarrar el tram de Via Verda Alcoi-Gandia que ens tornarà al poble de Beniarrès.


Font del Barranc del Port

Poblat Iber El Cercat


Castellet de Gaianes

Cisterna del Corral Blanc

Per vore la ruta en Wikiloc, cliqueu ací Serra del Benicadell (solana) - Castellet de Gaianes

46 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page