top of page
  • Foto del escritorLOCAL29 - TAITANERS

Serra del Benicadell (ombria) - Castell de Carbonera - Font Freda - Corral de Diego

Actualizado: 10 mar 2019


Esta ruta comença des de l'eixida 429 de l'A-7 N-340 i deixem el cotxe en la zona reservada per als vehicles. Hi ha panells indicatius d'unes quantes rutes per a fer, prenent la que recorre part de la serra del Benicadell per la part de l'Ombria, per a passar per una de les caves de Carcaixent, Caseta del Senyor Miguel, després desviant-nos a l'esquerra per a anar al Castell de Carbonera, i de volta passem per la Font Freda, desviant-nos cap al Corral de Diego i tornant al punt on hem començat esta ruta.

SERRA DE BENICADELL La serra del Benicadell fa de separador entre les comarques de la Vall d'Albaida i el Comtat. La serra està protegida per la Generalitat Valenciana gràcies a la figura de dos Paisatges Protegits: La Solana, que abasta la cara sud (900 ha) , i l'Ombria, la cara nord (2.103 ha). Pel que fa a riquesa natural, hi ha una considerable diferència entre l'Ombria, mes humida, i la Solana, mes seca i àrida. Els pinars que poblaven estos paratges van desaparéixer fa temps, a causa dels incendis forestals i l'aprofitament humà.

CASTELL DE CARBONERA En esta serra es troben les ruïnes d'un dels castells musulmans reconstruïts pel Cid en 1091 en el marc de la intervenció en Llevant durant el seu segon desterrament, cridat en distintes fonts Penya Cadiella, Penya Catir, Penya Catel o Penya Cadell; fortalesa que ha sigut identificada amb el Castell de Carbonera, situat en el promontori homònim.

FONT FREDA També ens trobem amb el Paratge Natural de la Font Freda, situada a 693 m.s.n.m. amb el seu mirador, on podem disfrutar de les vistes de tota la Vall d'Albaida, i la Serra del Benicadell. Té la seua Àrea Recreativa, amb paellers i taules on poder menjar.

CORRAL DE DIEGO El Corral de Diego és l'últim gran corral que trobem en esta part del Benicadell. Des del segle XVIII dona nom a l'assagador conegut com al corral de Diego. La seua localització, en l'encreuamnet de la ruta de les caves i el mencionat assagador, fa pensar en el gran nombre de nevaters, traginers i ramaders transhumants que passarien per davant d'ell. La construcció del corral respón a diverses necessitats, la principal va ser la situació estratègica on és reunien i és tancaven gran quantitats de ramats que circulaven entre la Vall d'Albaida i lescomarques veïnes.


Castell de Carbonera

Mirador de la Font Freda

Font Freda

Corral de Diego
11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page